Cererea de eliberare condiționată din penitenciar a lui Sorin Blejnar a fost respinsă

Cererea de eliberare condiționată din penitenciar a lui Sorin Blejnar a fost respinsă

Vineri, 27 august 2021, G4 Media

Magistrații Judecătoriei Sectorului 4 din București au respins vineri cererea de eliberare condiționată din penitenciar a lui Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF în guvernul Boc, potrivit minutei de ședință. Blejnar poate face contestație la Tribunalul București.

În luna mai 2019, Curtea de Apel l-a condamnat pe Sorin Blejnar la 5 ani de închisoare într-un dosar de corupție. În primă instanță, Blejnar fusese condamnat la 6 ani de închisoare. Blejnar fusese trimis în judecată în decembrie 2016 de DNA Ploiești pentru săvârșirea unei fapte de trafic de influență.

Mai precis, procurorii DNA l-au acuzat pe Blejnar că în 2011 ar fi primit mită 12,5 milioane de lei de la un om de afaceri, administratorul firmei Romsys, pentru atribuirea unor contracte cu Fiscul. Ar fi vorba de un comision de 20% din valoarea contractului atribuit de ANAF.

Potrivit procurorilor, Blejnar a folosit cinci firme fantomă pentru a scoate din bancă banii primiți mită.

Blejnar fusese arestat preventiv în acest dosar.

Minuta ședinței:

Complet: C7 PENAL
Tip solutie: respinge cererea
Solutia pe scurt: În baza art. 587 alin. 2 Cpp, respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat BLEJNAR SORIN. Fixează termen de reiterare a cererii la data de 28.10.2021. În baza art. 275 alin. 2 Cpp, obligă petentul condamnat la 200 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 26.08.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia petentului şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.