CSM: Robert Fleckhammer, delegat ca procuror şef secţie la DIICOT, în ciuda opoziţiei unor ONG-uri

CSM: Robert Fleckhammer, delegat ca procuror şef secţie la DIICOT, în ciuda opoziţiei unor ONG-uri

Miercuri, 3 februarie 2021, Agerpres

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, marţi, delegarea lui Robert Fleckhammer în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii informatice din cadrul DIICOT, deşi mai multe ONG-uri au trimis o scrisoare Consiliului în care îşi exprimau îngrijorarea în legătură cu această numire.

Robert Fleckhammer, care ocupă în prezent funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii informatice din cadrul DIICOT, va fi delegat ca şef al acestei secţii începând cu data de 8 februarie, pe o perioadă de maxim 6 luni, decizia fiind luată în CSM cu patru voturi ‘pentru’ şi trei ‘împotrivă’.

Mai multe ONG-uri au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, printr-o scrisoare deschisă, să nu-l numească pe Robert Fleckhammer în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii informatice din cadrul DIICOT, semnatarii fiind nemulţumiţi de modul în care acesta a instrumentat două dosare în care erau implicaţi şi jurnalişti.

ONG-urile respective, printre care Asociaţia Centrul de Advocacy şi Drepturile Omului, Asociaţia Centrul European pentru Educaţie şi Cercetare Juridică, Asociaţia Iniţiativa pentru Justiţie şi Fundaţia Freedom House România, şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la felul în care au loc numirile unor procurori în funcţii de conducere la DIICOT.

„Drept urmare, solicită CSM să acorde maximă responsabilitate discuţiilor referitoare la ‘Propunerea de delegare în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii informatice din cadrul DIICOT a domnului Fleckhammer Robert’, ce se află pe ordinea de zi a CSM mâine, 2 februarie 2021. ONG-urile consideră că orice funcţie de conducere într-un parchet, cu atât mai mult în unul specializat precum DIICOT, ar trebui să fie ocupată de procurori cu activitate profesională solidă şi necontestată. Din păcate, opinia publică a criticat felul în care unele dosare au fost instrumentate de către procurorul pentru care se solicită delegarea în funcţia de procuror şef, în special dosarul magistraţilor şi jurnaliştilor filaţi, precum şi dosarul Radio România”, se arăta în scrisoarea trimisă la CSM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.