Eduard Ionescu, fostul prorector al Universității „Spiru Haret” (USH) din București, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Eduard Ionescu, fostul prorector al Universității „Spiru Haret” (USH) din București, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Vineri, 5 aprilie 2024, Hotnews

Prorectorul universității Spiru Haret, Eduard Ionescu, a fost acuzat că primea mită de la studenți pentru a-i ajuta să promoveze examenele. Zeci de persoane au fost audiate în urma celor 76 de percheziții desfășurat la sediile din București și din țară ale Universității Spiru Haret, precum și la locuințele celor vizați.

Prorectorul Ionescu a fost arestat preventiv și ulterior plasat în arest la domiciliu timp de jumătate de an.

Studenți, dar și o parte dintre cadrele universitare au recunoscut, deopotrivă, că la „Spiru Haret” examenele, atât cele anuale, cât și cele de licență, ar fi fost promovate pe bani de ani buni.

Considerat liderul grupării care orchestra fraudarea examenelor la USH, prorectorul Eduard Ionescu a anunțat procurorii, în toamna anului trecut, că recunoaște în totalitate acuzațiile care i se aduc și dorește încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției. Solicitarea sa venea la patru ani de la declanșarea anchetei.

Recunoașterea integrală a faptelor, prin negocierea pedepsei cu procurorul, l-a scăpat de închisoare. Găsit vinovat pentru luare de mită, trafic de influență și divulgarea informațiilor care nu erau destinate publicității (răspunsurile la subiectele de examen n.r.), procurorii DNA i-au stabilit lui Eduard Ionescu o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare, obligându-l ca în acest interval să respecte un program de supraveghere și să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității. În plus, fostului prorector i s-a interzis ca, timp de doi ani, să mai ocupe funcția de cadru didactic și orice altă funcție publică.

Citește articolul integral pe site-ul Hotnews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.