Camelia Bogdan își dorește interceptarea WhatsApp-ului

Camelia Bogdan își dorește interceptarea WhatsApp-ului

Marți, 11 mai 2021, Știri Juridice –

Discuțiile publicate în presă de stiripesurse.ro, de pe grupul „secret” de Facebook „Forumul magistraților”, oferă suficiente piese de puzzle pentru a ne face o idee despre ce, cum și cât gândesc unii magistrați din România. Mulți aleg să se ascundă în spatele unor conturi false, așa cum pare să fie și cazul Cameliei Bogdan, judecătoarea exclusă de două ori din magistratură. Valeriu Matei este contul despre care se spune că aparține Cameliei Bogdan, unul destul de activ pe grupul de Facebook.

Atrage atenția un comentariu legat de interceptări, Valeriu Matei/Camelia Bogdan dorind să știe dacă informația prezentată de presă, cum că doar SRI poate intercepta conversațiile pe WhatsApp, este adevărată. Și, printre altele este strecurat un atac discret la adresa a doi jurnaliști, Ioana Ene Dogioiu și Alex Costache, care au avut îndrăzneala de a interpreta Codul de procedură penală.

Iată comentariul integral, așa cum a fost scris de autor:

„E adevărat că doar Sri poate face interceptarea pe WhatsApp? Așa scrie in Europa liberă. Mă gândesc la ce.or zice dnii infractori când or afla, nu mai zic de dnii corupți din sistem. Nu mă gândeam vreodată că prindem vremurile astea când Dna Dogioiu și dl.Alex Costache ne învață cum să interpretăm Codul de procedura…și nu înțeleg de ce Sri nu preda relațiile. Și să fie necompetent organul, care e problema daca se declina dupa ce se fac probe…iar aici cred că trebuie administrat probatoriu chiar pentru stabilirea competenței. Macar oamenii s.au simțit bine!”.

Pare-se că doamna judecător exclus din magistratură, deși public pare că duce un război împotriva Serviciilor, în medii inaccesibile publicului larg și la adăpostul unei alte identități rămâne un susținător fervent al implicării SRI în anchetele penale. Domnia sa nu vede nicio problemă ca SRI să adune probele în locul procurorilor și apoi să își decline competența, după ce a făcut treaba altora. Practic, prin acest comentariu, Valeriu Matei/Camelia Bogdan confirmă ceea ce s-a spus mai demult despre celebrul judecător din dosarul ICA și despre practicile frecvente în dosarele penale. SRI făcea sau refăcea rechizitorii întregi, care apoi erau livrate judecătorilor „favorabili” unor astfel de practici.

La comentariul de mai sus a răspuns procurorul Alexandra Lăncrănjan, celebra „procuroare a lui Dragnea”, care spune că informația citată de Camelia Bogdan este falsă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.