Costel Alexe (PNL), președintele Consiliului Judeţean Iași, scapă definitiv de controlul judiciar impus de DNA în dosarul șpăgii în tablă

Costel Alexe (PNL), președintele Consiliului Judeţean Iași, scapă definitiv de controlul judiciar impus de DNA în dosarul șpăgii în tablă

Miercuri, 1 septembrie 2021, G4 Media

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis, marți, revocarea controlului judiciar impus lui Costel Alexe la sfârșitul lunii aprilie, în dosarul șpăgii în tablă, conform portalului instanțelor de judecată. (Vezi mai jos minuta integrală a instanței)

Măsura a fost stabilită odată cu schimbarea calității din suspect în inculpat, la momentul respectiv Alexe anunțând că se suspendă din funcțiile de conducere deținute în cadrul PNL, dar că rămâne membru simplu.

Fostul ministru al Mediului, liberalul Costel Alexe, este acuzat de DNA că ar fi primit 22 de tone de tablă în valoare de 103.000 lei de la managerul combinatului siderurgic Liberty ”în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme”, potrivit DNA. Mai precis, el e acuzat de procurori că, în calitate de ministru al Mediului, ar fi luat mită un tir de tablă de gard în valoare de 100.000 de lei ca să deblocheze alocarea de certificate de carbon ce ar putea valora 180 de milioane de euro.

Minuta instanței

„Admite plângerea formulată de petentul Alexe Costel împotriva ordonanţei nr.176/P/2020 din data de 24 august 2021 emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei, prin care s-a dispus prelungirea măsurii preventive a controlului judiciar. Revocă măsura controlului judicar dispusă prin ordonanţa din data de 27 aprilie 2021 în dosarul nr.176/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, astăzi, 31 august 2021″.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.