Șeful Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, vizat de o anchetă a DNA

Șeful Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, vizat de o anchetă a DNA

Joi, 1 februarie 2024, Agerpres

Procurorii DNA fac percheziții într-un dosar de luare de mită în care ar fi vizat și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte al PNL și unul dintre cei mai influenți lideri din partid, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu, este vizat, joi, de o serie de percheziţii ale procurorilor DNA. Potrivit surselor, percheziţii au loc la domiciliul lui Iulian Dumitrescu, dar şi la mai mulţi membri ai familiei, printre care şi la sora acestuia.

Sursele menţionate au arătat că preşedintele CJ Prahova ar fi suspectat de luare de mită şi fals în declaraţii, iar ancheta ar viza modul prin care ar fi fost încheiat contractul de proiectare şi execuţie a centurii oraşului Mizil din judeţul Prahova.

Iulian Dumitrescu a reacționat printr-un mesaj postat pe Facebook, în care spune că va pune la dispoziția procurorilor toate informațiile și că nu se va „ascunde în spatele vreunei funcţii politice sau administrative”.

„În urma speculaţiilor apărute public, vreau să fac următoarele precizări: Pun la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele de care au nevoie. Colaborez cu instituţiile statului pentru a lămuri cât mai repede această situaţie. Nu mă voi ascunde în spatele vreunei funcţii politice sau administrative. În momentul în care se va finaliza această fază a anchetei, voi comunica transparent opiniei publice despre cele întâmplate. Nu am nimic de ascuns”, a scris Dumitrescu pe pagina sa de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.