Decizie definitivă: Elena Udrea nu va fi plasată sub control judiciar și nu are interdicție de a pleca din țară

Decizie definitivă: Elena Udrea nu va fi plasată sub control judiciar și nu are interdicție de a pleca din țară

Joi, 11 martie 2021, Hotnews

Elena Udrea – condamnată în prima instanță la 8 ani de închisoare în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009 – nu va fi plasată sub control judiciar, astfel că nu are interdicție de a părăsi țara, a decis definitiv instanța supremă, care a respins astfel contestația DNA.

Instanța supremă a respins joi contestația DNA la decizia instanței de a nu o plasa pe Udrea sub control judiciar, așa cum au cerut procurorii.

„Respinge, ca nefondată, contestația formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcția Națională Anticorupție împotriva încheierii din data de 05 martie 2021 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală, pronunţată în dosarul nr. 5230/2/2017/a2″, este decizia de joi a instanței supreme.

Hotărârea este definitivă.

Ședința de judecată a fost secretă, la solicitarea Elenei Udrea.

„M-am întors în țară special să particip la aceste procese pentru că cred că singura cale să obțin achitarea pe care o merit este să mă prezint în instanță. În continuare cred că decizia instanței (n.r. – de condamnare la 8 ani de închisoare) este profund ilegală, imorală și nedreaptă”, le-a spus Udrea jurnaliștilor, la instanța supremă.

Elena Udrea a mai susținut că judecătoarea care a condamnat-o la 8 ani închisoare ar fi fost în stare de incompatibilitate, deoarece ar fi scris o carte cu Marius Bulancea, procurorul care a întocmit rechizitoriile în două dosare în care a fost trimisă în judecată, respectiv “Gala Bute” şi dosarul finanţării campaniei electorale din 2009. Citește restul articolului pe Hotnews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.