Mediafax: Avocatura în stare de urgenţă. Apărătorii au rămas fără venituri şi acuză că nu sunt protejaţi: „E revoltă pe bună dreptate”

Mediafax: Avocatura în stare de urgenţă. Apărătorii au rămas fără venituri şi acuză că nu sunt protejaţi: „E revoltă pe bună dreptate”

Sâmbătă, 4 aprilie 2020, Mediafax

Avocaţii sunt printre cei afectaţi de restricţiile impuse de autorităţi şi de criza coronavirusului. Pentru mulţi dintre ei, activitatea s-a redus cu 95% sau chiar 100%, în condiţiile în care instanţele judecă doar dosarele urgente. Avocaţi sunt revoltaţi că organele profesiei nu îi susţin, ba chiar îi obligă să plătească în continuare dările către Casa de Asigurări, UNBR şi barouri. Reprezentanţii UNBR spun că sunt soluţii pentru avocaţii care nu mai au venituri

Restricţiile impuse de autorităţi afectează şi avocaţii. În timpul stării de urgenţă, instanţele judecă doar cauzele urgente, dosarele cu arestaţi preventiv. Asta înseamnă că avocaţii nu mai au de lucru, deci au rămas şi fără venituri.

Bogdan Alexandru a devenit cunoscut în spaţiul public când a fost desemnat primul avocat din oficiu al lui Gheorghe Dincă, inculpat în dosarul crimelor din Caracal: „Eu am reducere de activitate de 95%. Practic, nu mai am întâlniri cu clienţi de niciun fel, nu mai închei contracte. Niciun client nu-şi mai pune problema unor remedieri unor situaţii juridice în acest moment, toată lumea îşi face provizii pentru ce poate să urmeze”, a declarat avocatul Bogdan Alexandru, pentru MEDIAFAX.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.