Ministerul Justiției propune suplimentarea numărului de posturi pentru grefieri

Ministerul Justiției propune suplimentarea numărului de posturi pentru grefieri

Vineri, 20 august 2021, Știri Juridice –

Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern prin care suplimentează numărul posturilor de grefieri

Ministerul Justiției propune, într-un proiect de Hotărâre de Guvern lansat în dezbatere publică, suplimentarea etapizată a numărului de posturi pentru grefieri, astfel încât să se asigure realizarea unui act de justiție într-un termen rezonabil și de calitate.

În prezent, pe grade de jurisdicţie, raportul grefier/judecător se prezintă astfel:

a) curţi de apel – 0,87
b) tribunale – 1,01
c) judecătorii – 1,26

Obiectivul stabilit este atingerea unui raport de 1,5 grefier/judecător la toate gradele de jurisdicţie. Pentru realizarea acestuia, sunt necesare 2.370 de posturi de grefieri, repartizate astfel: curţi de apel – 596 de posturi, tribunale – 898 de posturi şi judecătorii – 876 de posturi.

Atingerea acestui obiectiv se va face etapizat, ţinând cont de posibilităţile de finanţare, dar şi de cele privind ocuparea posturilor de grefier, cu îndeplinirea criteriilor de selecție.

În prima etapă, Ministerul Justiției propune suplimentarea cu 200 a numărului de posturi pentru grefieri, pentru care să poată fi obţinută şi finanţarea corespunzătoare.

Documente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.