Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, condamnat definitiv la închisoare și fugit în Italia, s-a predat

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, condamnat definitiv la închisoare și fugit în Italia, s-a predat

Luni, 27 martie 2023, Adevărul

Ionel Arsene, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, condamnat definitiv la închisoare cu executare, s-a predat în Italia, la Bari, fiind în prezent arestat, au declarat surse judiciare pentru „Adevărul”.

Sursele citate au afirmat că fostul preşedinte al CJ Neamţ s-a predat şi a fost reţinut, fiind în prezent arestat la Bari, Italia.

Urmează ca instanţa din Italia să decidă asupra confirmării mandatului de arestare.

Pe 10 martie 2023, preşedintele legislativului nemţean a fost condamnat definitiv, pentru fapte de corupţie, magistraţii de la Curtea de Apel Braşov hotărând o sentinţă de 6 ani şi 8 luni de detenţie. Mandatul trebuia pus în executare de poliţişti, dar Arsene nu a fost găsit la domiciliul din Târgu Neamţ.

Apoi, Poliţia Română a postat pe site-ul instituţiei, la secţiunea „Most wanted“, fotografia şefului CJ şi un scurt „istoric“ al faptelor comise, anunţând astfel că este dat în urmărire naţională.

A fost judecat pentru trei fapte de trafic de influenţă, în primă instanţă, la Tribunalul Bacău, decizia fiind 8 ani şi 4 luni. Soluţia a fost contestată de inculpat, iar la Curtea de Apel Braşov magistraţii au constat că una dintre fapte s-a prescris, pedeapsa fiind redusă.

„Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Arsene Ionel sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, faptă săvârşită în anul 2013, prevăzută de articolul 291 alineat 1 Cod penal, raportat la art. 6 şi art. 7 litera a din Legea nr. 78/2000, ca efect al intervenţiei prescripţiei răspunderii penale“, se arată în decizia Curţii Braşov.

Fapta prescrisă este cea în care Arsene a fost denunţat de fostul primar Gheorghe Ştefan, care a susţinut că i-ar fi dat, în 2013, suma de 100.000 de euro, pentru a interveni la conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în tentativa de a-l „anihila“ pe şeful de la acea vreme al CJ, Culiţă Tărâţă. Ideea era ca acesta să fie declarat incompatibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.