Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției: În România, un întreg sistem s-a pus în mişcare pentru a riposta contra crimei organizate și traficului de persoane

Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției: În România, un întreg sistem s-a pus în mişcare pentru a riposta contra crimei organizate și traficului de persoane

Vineri, 11 decembrie 2020, Știri Juridice –

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a participat joi, 10 decembrie a.c., la evenimentul de semnare a acordurilor de cooperare dintre Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANTIP) şi Biserica Ortodoxă Română, respectiv Primăria Municipiului Bucureşti, pentru combaterea şi prevenirea traficului de persoane şi protecţia victimelor.

La evenimentul organizat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului -„Human Trafficking: New Path of Cooperation and Achievement”- au mai participat premierul interimar Nicolae Ciucă, fostul premier Ludovic Orban, ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi Preasfinţitul Episcop Vicar Patriarhal Varlaam Ploieşteanu.

Redăm integral discursul susținut de Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu:

Doamnelor și Domnilor,

Sunt foarte onorat să fiu prezent astăzi la acest eveniment important.

Mulțumesc organizatorilor pentru invitarea Ministerului Justiției, o instituție cheie în ansamblul instituțiilor statului cu competențe în respectarea legii și protecția drepturilor cetățenilor.

Salut călduros și cu mult respect semnarea acordului de cooperare între Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane (ANITP), Biserica Ortodoxă Română și Primăria Municipiului București, pentru protejarea victimelor traficului de persoane.

Crima organizată, corupția și traficul de persoane sunt trei dintre multele capete ale hidrei cu care oamenii legii, cetățenii și Biserica luptă zilnic, răul în forma infracționalității de toate felurile.

În fața acestor rele, se cer, dincolo de vorbe, fapte.

Iar acordul semnat astăzi între BOR, ANITP și Primăria Capitalei este o astfel de faptă, care va organiza o pleiadă de alte fapte bune, prin care cei care au fost victime ale traficului de persoane vor primi ajutor, alinare fizică și sufletească, o nouă șansă de a trăi normal.

După cum se spune în Epistola Apostolului Pavel către romani: „Urâți răul, alipiți-vă de bine!” și, de asemenea, „Nu te lăsa biruit de rău, ci biruiește răul prin bine.”. Citește mai mult

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.