Crin Bologa, șeful DNA, ales în forul de conducere al unei asociaţii internaţionale anticorupţie cu peste 140 de ţări membre

Crin Bologa, șeful DNA, ales în forul de conducere al unei asociaţii internaţionale anticorupţie cu peste 140 de ţări membre

Vineri, 7 ianuarie 2002, Știri Juridice –

În 5 ianuarie 2022, Adunarea Generală a Asociației Internaționale a Autorităților Anticorupție (IAACA) a votat componența noului Comitet Executiv – forul de conducere al asociației, cu un mandat de trei ani de la data alegerii.
În calitate de procuror șef al DNA, dl. Crin-Nicu Bologa a fost ales membru al Comitetului Executiv, ca reprezentant al unuia din cele cinci grupuri regionale, și anume grupul statelor din Europa de Est.

„Este o onoare pentru mine și pentru D.N.A. să pot contribui cu expertiza și experiența profesională acumulată de instituție în cei aproape 20 de ani de activitate la întărirea luptei împotriva corupției, care constituie unul dintre obiectivele IAACA”, a spus acesta în mesajul adresat adunării generale.

Este prima oară când un reprezentant al unei instituții din România a fost nominalizat și ales în poziția de membru al Comitetului Executiv al acestei asociații.

IAACA a fost înființată în anul 2006 și reunește autorități anticorupție din peste 140 de țări și regiuni din întreaga lume.
Scopurile principale ale asociației sunt promovarea implementării efective a prevederilor Convenției Națiunilor Unite împotriva corupției (UNCAC), cunoscută drept Convenția de la Merida, și sprijinirea autorităților anticorupție în activitățile specifice de prevenire și combatere a fenomenului corupției.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.