DNA a reținut un om de afaceri din Timișoara pentru dare de mită

DNA a reținut un om de afaceri din Timișoara pentru dare de mită

Marți, 3 mai 2022, Știri Juridice –

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 03 mai 2022, a unui suspect, om de afaceri, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 16.11.2021 – 07.04.2022, suspectul, sprijinit de o altă persoană, i-ar fi promis unui funcționar din cadrul primăriei comunei Giroc, județul Timiș (martor în cauză) diferite sume de bani în legătură cu exercitarea unor atribuții de serviciu.
Concret, suspectul i-ar fi promis martorului sumele de:

  • 40.000 euro pentru eliberarea a două adeverințe din care să rezulte în mod nereal că două parcele de teren (de 7.882 mp și de 6.529 mp) fac parte din intravilanul localității, deși acestea figurau în realitate în extravilan,
  • 50.000 euro pentru întocmirea unui proiect imobiliar și eliberarea autorizației de construire pentru ansamblul de locuințe care urma să se realizeze pe un teren în suprafața de 6.600 mp, situat pe raza aceleiași comune.

Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.