Dosarul TVR a fost clasat de DNA

Dosarul TVR a fost clasat de DNA

Luni, 21 martie 2022, G4 Media

DNA a clasat dosarul TVR după o anchetă de mai bine de 5 ani, potrivit unui răspuns al DNA din martie 2022 la o solicitare a G4media.ro.

”În cursul lunii septembrie 2021, procurorii anticorupție au dispus soluția clasării, în temeiul art. 16 litera b (“fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”) și f („a intervenit amnistia sau prescripţia, decesul suspectului ori al inculpatului persoană fizică sau s-a dispus radierea suspectului ori inculpatului persoană juridică”) din Codul de Procedură Penală. În dosarul respectiv, au fost efectuate acte de urmărire penală doar cu privire la faptă, “in rem”, prin urmare nicio persoană nu a avut calitate de suspect sau inculpat”, arată DNA în răspunsul pentru G4media.ro.

În septembrie 2016, News.ro arăta că DNA a cerut conducerii Senatului copii ale rapoartelor comisiilor parlamentare de anchetă care au investigat activitatea TVR din perioada 2005- 2015. Surse judiciare au precizat atunci pentru News.ro că au fost ridicate de la sediul TVR acte legate de achizițiile publice. Citește mai mult pe site-ul G4 Media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.