Inspecția Judiciară solicita Secției pentru judecători a CSM suspendarea din funcție a liderului magistraților activiști, judecătorul Dragoș Calin de la Curtea de Apel București, pentru discuțiile de pe Facebook în care erau defăimați magistrați, politicieni și ziariști

Inspecția Judiciară solicita Secției pentru judecători a CSM suspendarea din funcție a liderului magistraților activiști, judecătorul Dragoș Calin de la Curtea de Apel București, pentru discuțiile de pe Facebook în care erau defăimați magistrați, politicieni și ziariști

Marți, 20 aprilie 2021, Lumea Justiției

Surse avizate au dezvăluit marți, 20 aprilie 2021, în exclusivitate pentru Lumea Justiției, că Inspecția Judiciară solicita Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii suspendarea din funcție a judecătorului Dragoș Calin, până la finalizarea procedurii disciplinare din dosarul în care acesta este anchetat. Un dosar care privește, conform informațiilor noastre, discuțiile purtate de Dragoș Calin pe un forum al magistraților de pe Facebook cu mai mulți colegi de-ai săi, discuții în care erau atacați politicieni, magistrați și ziariști.

De asemenea, potrivit acelorași surse, pe lângă Dragoș Calin, Inspecția Judiciară solicita suspendarea din funcție până la finalizarea procedurii disciplinare din dosarul disciplinar deschis ca urmare a discuțiilor de pe Facebook și a altor doi judecători #rezist: Laurențiu Grecu de la Tribunalul Mehedinți și Alina Gioroceanu de la Tribunalul Olt.

Măsura suspendării din funcție până la finalizarea procedurii disciplinare este ceruta în baza art. 52 alin. 1 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor:
„Pe durata procedurii disciplinare, secția corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din funcție a magistratului, până la soluționarea definitiva a acțiunii disciplinare, daca exercitarea în continuare a funcției ar putea afecta desfășurarea cu imparțialitate a procedurilor disciplinare sau daca procedura disciplinara este de natura sa aducă atingere grava prestigiului justiției. Măsura suspendării poate fi reevaluata oricând pe durata judecării acțiunii disciplinare, până la pronunțarea hotărârii de către secția corespunzătoare”.

Vom reveni cu alte amănunte despre acest caz. Pana atunci trebuie sa precizam ca de data aceasta, spre deosebire de cazul judecătoarelor Neluța Tudorache și Ileana Alexandru de la Tribunalul Călărași, avem de-a face cu o cerere de suspendare din funcție în care acuzațiile la adresa celor vizați sunt cunoscute, iar faptele reținute în sarcina lor, precum defăimarea unor colegi magistrați, a unor politicieni și a unor ziariști sunt extrem de grave, afectând intr-adevăr prestigiul justiției.

Sursa foto: juridice.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.