Judecătoarea Adriana Stoicescu: Plecaţi acasă, domnule Stelian Ion, pseudoministrul injustiţiei! Judecătorii nu sunt preşul dumneavoastră!

Judecătoarea Adriana Stoicescu: Plecaţi acasă, domnule Stelian Ion, pseudoministrul injustiţiei! Judecătorii nu sunt preşul dumneavoastră!

Miercuri, 12 mai 2021, G4 Media

Judecătoarea Adriana Stoicescu, fostul preşedinte al Tribunalului Timiş, i-a transmis un mesaj ministrului Justiţiei, Stelian Ion, cerându-i să plece de la conducerea instituţiei. „Plecaţi acasă, domnule Stelian Ion, pseudoministrul injustiţiei! Judecătorii nu sunt preşul dumneavoastră!”, a afirmat Stoicescu.

„Cu riscul de a-mi petrece restul carierei de magistrat în cercetări disciplinare, cu riscul de a fi sancţionată, îmi asum! Plecaţi acasă, domnule Stelian Ion, pseudoministrul injustiţiei! Judecătorii nu sunt preşul dumneavoastră! Să vă fie ruşine, dar nu cred că ştiţi ce înseamnă asta! Nimeni nu a ameninţat public un preşedinte de Curte. Şi v-aţi gândit că e timpul, nu? Aveţi în sânge secretarul de partid care îşi cheamă “slugile” la raport, nu? Orice minut cu dumneavoastră în fruntea justiţiei este un pas spre dezastru! Plecaţi!”, a scris Adriana Stoicescu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, i-a transmis preşedintelui Curţii de Apel Timişoara, judecătorul Mircea Creţu, că riscă închisoarea dacă emite acte administrative privind drepturi salariale stabilite prin hotărâri judecătoreşti pentru care nu au fost alocate fonduri în bugetul pe 2021, potrivit clujust.ro.

Adresa a fost făcută publică de Sindicatul Național al Grefei Judiciare Dicasterial.

”Chiar dacă avalanșa declarațiilor belicoase continuă la Ministerul Justiției, iar zilele trecute se dădeau asigurări că ”bugetul a fost construit ca salariile să fie plătite până la finalul anului” (vezi articol), o serie de adrese și circulare ce conțin amenințări cu sancțiuni din partea ministerului au fost trimise președinților Curților de Apel care vor să respecte legea, deciziile Î.C.C.J. și C.C.R. (vezi). În fata acestei situații considerăm că suntem îndreptățiți să adresăm o întrebare la care așteptăm răspuns urgent: de ce ați acceptat diminuarea bugetului pe anul 2021? Să înțelegem că aveați de gând să faceți economie pe spatele salariaților? Domnilor, nu vom permite să fim pârghia de sacrificiu sub amenințarea că se dă cu biciul!”, a precizat conducerea sindicatului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.