Judecătoarea Gabriela Baltag către Iohannis: Obiceiul dumneavoastră de a face politică în CSM este evident

Judecătoarea Gabriela Baltag către Iohannis: Obiceiul dumneavoastră de a face politică în CSM este evident

Vineri, 4 decembrie 2020, Agerpres

Judecătoarea Gabriela Baltag l-a rugat joi pe preşedintele Klaus Iohannis să nu aducă “dezbinare” în cadrul şedinţei Consiliului Superior al Magistraturii, spunând că este evident obiceiul şefului statului de a face politică în CSM.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat joi la şedinţa plenului CSM, în cadrul căreia a fost prezentat bilanţul activităţii instituţiei pe anul în curs.

După ce preşedintele le-a spus membrilor CSM că sistemul judiciar aşteaptă de la Consiliul Superior al Magistraturii un rol activ, o abordare constructivă şi matură, lipsită de partizanat în ceea ce priveşte temele cele mai “arzătoare” din domeniu, câţiva membri ai CSM au luat cuvântul.

Prima a fost judecătoarea Gabriela Baltag, care l-a rugat pe preşedinte să nu mai facă politică la şedinţele CSM şi să nu dezbine instituţia.

“Domnule preşedinte, nu mi-am făcut un obicei şi nu mi-aş fi dorit să iau cuvântul, dar pentru că, din păcate, obiceiul dumneavoastră de a face politică în CSM este evident, aş vrea să vă adresez o rugăminte, care vine din partea mea şi nu numai a mea, ci şi din partea altor magistraţi ai acestei ţări. Vă adresez rugămintea, poate măcar la finalul mandatului nostru, nu veţi mai aduce dezbinare în această instituţie, pentru că suntem suficient de dezbinaţi”, i-a spus Baltag preşedintelui.

De asemenea, judecătoarea l-a întrebat pe Iohannis de posibilitatea ca serviciile de informaţii “să fie din nou pe val în Justiţie”.

“Ştiu că sunteţi creştin, vă văd de multe ori la televizor duminica. Ştiţi că la sfârşitul vieţii nu suntem întrebaţi sau nu dăm socoteală pentru cât am urât, ci pentru cât am iubit şi iertat. Dacă tot sunteţi oaspetele nostru, musafir cum spuneţi dumneavoastră, aş vrea să nu lăsăm să treacă această zi fără să spuneţi colegilor noştri şi societăţii căreia vă adresaţi cum vă raportaţi dumneavoastră la posibilitatea de a fi din nou pe val în Justiţie serviciile de informaţii, indiferent de numele lor. Ştiu că v-am auzit în octombrie vorbind de faptul că nu veţi agrea acest lucru, însă să nu uităm, domnule preşedinte, că, în septembrie, aţi dat un vot în CSAT pe această problemă şi nu îmi explic dacă va exista o hotărâre de retractare faţă de viziunea dumneavoastră din octombrie. M-aş bucura dacă aş afla răspunsul la această problemă”, s-a adresat Baltag şefului statului, fără a primi însă o replică din partea lui Iohannis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.