Pop Șerban, fost președinte ANAF, retrimis în judecată de DNA pentru luare de mită

Pop Șerban, fost președinte ANAF, retrimis în judecată de DNA pentru luare de mită

Miercuri, 15 decembrie 2021, Știri Juridice –

La data de 6 decembrie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus retrimiterea în judecată a inculpatului:

POP ȘERBAN, la data faptei vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (A.N.A.F.), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

Precizăm că, în etapa premergătoare judecății (cameră preliminară), prin încheierea din data de 24 martie 2021, judecătorii din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), la contestația formulată de inculpatul Pop Șerban, au restituit cauza la procuror.

Motivul restituirii a fost unul de ordin procedural, în legătură cu Ordonanța din 17 septembrie 2019, prin care procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție infirmase în întregime o soluție de clasare dispusă anterior.
Între timp, Înalta Curte de Casație și Justiție a emis Decizia nr. 23/2020 din 14/09/2020 a Completului pentru Soluționarea Recursului în Interesul Legii din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care clarifică noțiunea de procuror ierarhic superior.

În prezenta cauză, pe baza aceleiași Decizii, magistrații ICCJ au mai dispus infirmarea în întregime a tuturor actelor subsecvente Ordonanței din 2019, inclusiv a rechizitoriului întocmit în cauză.

După restituire, procurorii anticorupție au refăcut actele de urmărire penală după cum urmează: au infirmat soluția de clasare conform Deciziei nr. 23/2020 din 14/09/2020 a Completului pentru Soluționarea Recursului în Interesul Legii din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție, au readministrat probatoriul și au dispus retrimiterea în judecată a inculpatului Pop Șerban.

Atașăm comunicatul nr. 934/VIII/3 din 4 decembrie 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.