Stelian Ion a avut o întrevedere cu adjunctul misiunii diplomatice al Ambasadei SUA la București, David Muniz

Stelian Ion a avut o întrevedere cu adjunctul misiunii diplomatice al Ambasadei SUA la București, David Muniz

Miercuri, 17 februarie 2021, Știri Juridice –

Ministrul Justiției, domnul Stelian Ion, a primit vizita delegației SUA: însărcinatul cu afaceri – adjunctul misiunii diplomatice al Ambasadei SUA la București, domnul David Muniz, însoțit de consilierul juridic rezident (Resident Legal Advisor) pentru România și Bulgaria, doamna Jessica Kim.

Întrevederea a fost prilejuită de vizita în România a doamnei Kim, pentru a purta discuții cu oficiali români despre perspectivele colaborării bilaterale în arii prioritare pentru prevenirea și combaterea infracționalității grave.

Discuțiile au relevat interesul celor două părți de a aprofunda colaborarea în domenii precum: lupta împotriva traficului de persoane, promovarea integrității în mediul de afaceri, protejarea drepturilor de proprietate intelectuală, consolidarea recuperării creanțelor provenite din infracțiuni, prevenirea și combaterea infracționalității de mediu, abordarea strategică a legăturii între corupție și criminalitate organizată.

„În lupta anticorupție, Statele Unite au fost constant un partener pe care România s-a putut baza. Nu vom slăbi lupta anticorupție, din contra, vom întări instituțiile care au astfel de atribuții, fiind conștienți de corelația dintre nivelul corupției și cel de dezvoltare al unui stat: când corupția scade, dezvoltarea economică crește.”, a afirmat Ministrul Stelian Ion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.