Stelian Ion: Săptămâna viitoare ar fi de așteptat o sesiune extraordinară a Senatului pentru desființarea SIIJ

Stelian Ion: Săptămâna viitoare ar fi de așteptat o sesiune extraordinară a Senatului pentru desființarea SIIJ

Marți, 6 iulie 2021, G4 Media

Stelian Ion, ministrul Justiției, a declarat că va discuta în coaliția despre o sesiune extraordinară a Senatului săptămâna viitoare pentru votarea proiectului de desființare a Secției Speciale. Întrebat cum va convinge UDMR să voteze proiectul, Stelian Ion a spus că se așteaptă ca partenerii de coaliție să își țină cuvântul și să respecte programul de guvernare.

Cele mai importante declarații ale ministrului Justiției după ce Comisia de la Veneția a recomandat desființarea Secției Speciale și eliminarea amendamentelor votate în Camera Deputaților:

  • Dacă am fi adoptat această lege fără garanții suplimentare și fără alte discuții, Secția Specială ar fi fost istorie. E foarte important pentru mine ca odată cu desființarea secției să nu se creeze instituții care se provoace blocaje în actul de justiție. Comisia de la Veneția ne-a spus pe scurt lucruri foarte importante.
  • Pentru cei care care căutau argumente ca SIIJ să continue, e foarte clar c ene spune Comisia de la Veneția: felicită autoritățile pentru inițiativa de deființare. Nu eeste un lucru nou, Comisia a criticat de la început înființarea SIIJ
  • E nevoie de ganranții suplimentare pentru magistrați? Răspnsul Comisiei e foarte clar: acele așa-zise garanții reprezintă niște imunități care ar arunca o umbră de îndoială asupra actului de justiție. Aceste garanții suplimentare sunt criticate foarte clar.
  • Comisia de la Veneția critică avizul CSM în legătură cu avizul pentru legea de desființare a SIIJ. Citește mai mult pe site-ul G4 Media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.