Stelian Ion: UDMR continuă discursul din 2017-2018 împotriva DNA

Stelian Ion: UDMR continuă discursul din 2017-2018 împotriva DNA

Luni, 16 august 2021, G4 Media

Ministrul Justiției, Stelian Ion (USR), a declarat, duminică seara, la Digi24, că UDMR continuă discursul din 2017-2018 împotriva DNA, iar discursul împotriva DNA l-a folosit PSD foarte intens, cot la cot cu UDMR.

„Am venit cu mai multe variante (pentru desființarea Secției Speciale, n.red.), unele dintre ele au fost validate de Comisia de la Veneția. Comisia Europeană ne cere foarte clar anumite lucruri și nu doar că ne cer partenerii noștri, dar sunt chestiuni pe care le-am promis noi înșine, despre care am vorbit ani de zile. Sunt pe masa Parlamentului la vot. Respectăm programul de guvernare, angajamentele față de Comisia Europeană, în cazul acesta se va ridica rapid MCV și vom avea cu toții de câștigat”, a spus Stelian Ion.

Ministrul Justiției a precizat că miniștrii au jurat la Cotroceni pentru programul de guvernare și trebuie să respecte mandatul dat de Parlament prin programul de guvernare.

„În programul de guvernare am scris clar că trebuie să desființăm SIIJ și am scris negru pe alb că trebuie refăcută competența DNA în privința infracțiunilor săvârșite de magistrați. Acum, că se vine cu tot felul de pretexte și tot felul de condiții care nu au existat. (…) Dacă vreun coleg din UDMR are vreo idee extraordinară e invitat să vină cu acele variante, dar care să nu se îndepărteze de programul de guvernare”, a adăugat Stelian Ion.

Acesta a subliniat că discuția este despre DNA și despre raportarea statului român la lupta împotriva corupției.

„Dacă acceptăm în continuare că știrbim, cum a făcut PSD, o parte destul de importantă a luptei împotriva corupției, facem o mare greșeală. Asta își dorește UDMR, să nu mai ajungă dosarele în care sunt cercetați magistrați care se presupune că au săvârșit infracțiuni de corupție să fie cercetați de DNA. Și o să vină un primar, un președinte de consiliu local și o să întrebe dar eu de ce să fiu cercetat de DNA, dacă magistrații, Parlamentul, Guvernul nu au încredere în DNA”, a susținut ministrul Justiției.

În legătură cu argumentul UDMR că la DNA au fost abuzuri, Stelian Ion a afirmat: „UDMR, spre surpinderea mea, continuă discursul din 2017-2018 folosind aceleași argumente împotriva DNA: un raport al Inspecției Judiciare făcut într-un anumit context, condus de cineva căruia i-a fost prelungit mandatul politic prin OUG de Guvernul Dăncilă. (…) UDMR, din păcate… Mi-aș fi dorit să se întâmple altceva și odată creată această coaliție să-și adapteze discursul despre justiție potrivit majorității”.

Întrebat dacă, în opinia sa, UDMR continuă discursul lui Liviu Dragnea, Stelian Ion a replicat: „Discursul împotriva DNA este un discurs pe care l-a folosit PSD foarte intens, cot la cot cu UDMR. Mi-ar fi plăcut să nu dezgropăm lucrurile acelea, dar e o realitate pe care nu o pot ignora”.

UDMR se opune desființării Secției Speciale și transferului dosarelor la DNA, în ciuda propunerilor venite de la Ministerul Justiției. UDMR a respins până acum toate soluțiile propuse de Stelian Ion și vrea înființarea unei noi secții speciale la Parchetul General.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.