Tribunalul Botoşani se va pronunţa pe 19 octombrie cu privire la liberarea condiţionată a fostului primar al municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita

Tribunalul Botoşani se va pronunţa pe 19 octombrie cu privire la liberarea condiţionată a fostului primar al municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita

Joi, 16 septembrie 2021, Agerpres

Magistraţii Tribunalului Botoşani se vor pronunţa pe 19 octombrie în dosarul privind liberarea condiţionată a fostului primar al municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, aflat în Penitenciarul Botoşani în urma unei condamnări pentru fapte de corupţie.

Dosarul a ajuns, miercuri, la Tribunalul Botoşani, după ce, la sfârşitul lunii iulie, Judecătoria Botoşani a dispus punerea în libertate a lui Nichita, însă procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani au contestat decizia.

Pe 30 iulie, magistraţii Judecătoriei Botoşani au admis cererea Penitenciarului Botoşani de punere în libertate a fostului edil şef al Iaşiului, condamnat la cinci ani de închisoare.

“Admite propunerea formulată de Penitenciarul Botoşani privind liberarea condiţionată a condamnatului Nichita Gheorghe, în prezent deţinut în Penitenciarul Botoşani, din executarea pedepsei de 5 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 2324/2017 a Tribunalului Bucureşti (…). Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Nichita Gheorghe de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii (…) emis de Tribunalul Bucureşti (…). Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în hotărârea Judecătoriei Botoşani.

Gheorghe Nichita se află încarcerat în Penitenciarul Botoşani. El a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, după ce ar fi cerut şi primit mită 10% din valoarea proiectului european Sistemul de Management al Traficului din municipiul Iaşi.

Nichita a ajuns în penitenciar pe 5 august 2020. Pe 29 septembrie 2020, magistraţii Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe fostul primar la cinci ani şi două luni de închisoare într-un alt dosar, însă sentinţa nu este definitivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.