Un fost adjunct al directorului STS, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă de 75.000 de euro

Un fost adjunct al directorului STS, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă de 75.000 de euro

Joi, 5 mai 2022, Știri Juridice –

DNA – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui inculpat, persoană fizică, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:

  • trafic de influență,
  • spălare a banilor,
  • fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În perioada august 2021 – ianuarie 2022, inculpatul ar fi pretins, în mod repetat, de la administratorul unei societăți comerciale (martor în cauză), inițial, un autoturism de lux, ulterior contravaloarea acestuia, de 75.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are asupra reprezentantului a două societăți comerciale cu care martorul avea mai multe litigii, în scopul stingerii acestora.
Concret, „intervenția” inculpatului trebuia să se finalizeze cu încheierea unei tranzacții privind stingerea tuturor litigiilor aflate pe rolul instanțelor din București și achitarea de către una dintre societățile reprezentate de persoana menționată mai sus către societatea martorului a unor datorii în cuantum de aproximativ 1.500.000 euro.
Pentru a disimula proveniența sumei pe care ar fi urmat s-o primească pentru „serviciile” sale, la data de 06 ianuarie 2022, inculpatul ar fi încheiat cu martorul un contract fictiv de împrumut.
În contextul menționat mai sus, la data de 12 ianuarie 2022, inculpatul ar fi primit cei 75.000 de euro pretinși, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Potrivit unor surse judiciare citate de AGERPRES, bărbatul trimis în faţa judecătorilor de procurori este generalul în rezervă Florin Mihalache, fost adjunct al directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în perioada 2001-2005.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.