Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu

Joi, 9 februarie 2023, Știri Juridice –

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul NEGOIȚĂ ROBERT SORIN, la data faptelor și în prezent primar al Sectorului 3 București, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: în perioada 2015-2021, suspectul Negoiță Robert Sorin, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi aprobat emiterea presupus nelegală a unor documente necesare construirii și intabulării unei construcții (bloc) situate în zona centrală a municipiului București.

Suspectului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.