Șeful Poliției Prahova, Marian Iorga, pus sub control judiciar într-un dosar de corupție al DNA

Șeful Poliției Prahova, Marian Iorga, pus sub control judiciar într-un dosar de corupție al DNA

Vineri, 9 iulie 2021, Incomod

Surse judiciare oficiale au confirmat pentru ziarul Incomod că Marian Iorga, șeful Poliției Prahova, ar fi fost plasat sub control judiciar joi, 8 iulie, de către procurorii DNA București. Sursele noastre au precizat că Iorga ar fi fost pus sub control judiciar într-un dosar penal de corupție pentru fapte comise în perioada în care era comandantul Poliției Călărași, anterior mutării la Prahova.

Totodată, se pare că Iorga nu mai este șeful IJP Prahova în urma acestei măsuri, întrucât nu ar mai avea dreptul de a-și exercita funcția începând cu data de 9 iulie. De altfel, pe mai multe grupuri de polițiști circulă un mesaj pe care Iorga l-ar fi transmis prin care își anunță colegii că nu mai conduce Inspectoratul:

“Va salut stimati colegi, va multumesc pentru colaborare, incepand de astazi nu voi mai exercita functia de insp sef.

Va asigur de respectul meu, a fost o onoare sa lucram impreuna.”, ar fi scris Marian Iorga în mesajul transmis colegilor săi.

Reamintim că ziarul Incomod a scris recent că potrivit unor surse oficiale Marian Iorga ar fi vizat de o anchetă a DNA.

Totodată, aceleași surse susțin că și Corpul de Control al ministrului de Interne și Direcția Control Intern din cadrul Poliției Române efectuează cercetări cu privire la activitatea IJP Prahova, dar și a lui Marian Iorga, în calitatea de comandant al Inspectoratului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.