Judecătoarea Camelia Bogdan a pierdut definitiv la ICCJ

Judecătoarea Camelia Bogdan a pierdut definitiv la ICCJ

Marți, 25 mai 2021, Lumea Justiției

Instanța suprema i-a respins Cameliei Bogdan contestația împotriva hotărârii prin care Plenul CSM i-a transmis sa nu-l mai asalteze cu cereri de apărare a reputației profesionale și a independentei sistemului judiciar

Magistrații Cezar Hîncu, Veronica Nastasie și Emil Adrian Hancas de la Înalta Curte de Casație și Justiție i-au respins colegei de breasla acțiunea împotriva unei hotărâri a Plenului CSM.

Ne referim la Hotărârea nr. 44 din 5 martie 2020, prin care Consiliul Superior al Magistraturii a trimis-o la plimbare pe Camelia Bogdan în legătura cu trei solicitări ale acesteia de apărare a reputației profesionale și a independentei sistemului judiciar. Mai exact, vedeta magistraturii romane s-a simțit lezata de trei materiale: unul din Q Magazine (unde ea și judecătorul Vasilica Danileț erau catalogate drept „personaje sinistre”) și doua din Lumea Justiției (un articol și o vorba de fumoar legate de felul în care judecătorii CAB Camelia Bogdan și Alexandru Mihalcea l-au executat pe fostul ministru al Comunicațiilor Sorin Pantiș în dosarul ICA / Telepatia)

Camelia Bogdan a contestat la Înalta Curte Hotărârea CSM nr. 44/2020, dar a pierdut marți, 18 mai 2021. După cum veți vedea în minuta de mai jos din dosarul nr. 997/1/2020, magistrata suspendata a încercat sa bage cu forța în proces Agenția Naționala de Integritate, însă completul Hîncu – Nastasie – Hancas i-au respins ca inadmisibila aceasta solicitare. De asemenea, Camelia Bogdan a vrut sa se judece inclusiv cu masonii reuniți în Marea Loja Naționala din Romania, însă și în acest punct a fost respinsă de cei trei judecători supremi.

Iată minuta hotărârii nr. 2953/2021:

„Respinge ca inadmisibila cererea de intervenție forțata a Agenției Naționale de Integritate, formulata de contestatoarea Bogdan Camelia.

Admite excepția lipsei calitativi procesuale pasive a intimatelor Asociația Marea Loja Națională din Romania și Inspecția Judiciara și respinge contestația formulata în contradictoriu cu acestea ca fiind îndreptata împotriva unor persoane fără calitate procesuală.

Respinge contestația formulata de contestatoarea Bogdan Camelia împotriva Hotărârii nr. 44 din 5 martie 2020 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, ca neîntemeiata. Definitiva. Pronunțata în ședința publica astăzi, 18 mai 2021”. Citește restul articolului pe site-ul Lumea Justiției

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.