Mesajul ministrului Justiției, Stelian Ion, de Ziua Justiție

Mesajul ministrului Justiției, Stelian Ion, de Ziua Justiție

Luni, 5 iulie 2021, Știri Juridice –

Stelian Ion: Cu ocazia Zilei Justiției române le adresez astăzi la mulți ani tuturor celor care își desfășoară activitatea în cadrul vastului domeniu al justiției!

Fără o justiție independentă, puternică, fermă
și eficientă toate eforturile societății noastre pentru modernizare și reformă pot fi compromise.

Deși hulită aproape zilnic, lovită, de multe ori nemeritat, din toate părțile, inclusiv din interior, Justiția română a reușit să protejeze statul de drept și să ne mențină ca țară pe o linie democratică, europeană, în momente în care aceste valori păreau periclitate grav.

Sigur, Justiția este afectată de probleme cronice, reale, care îi scad din credibilitate și eficiență: durata mare a proceselor, volumul de activitate a instanțelor și parchetelor, posturile insuficiente de magistrați și personal auxiliar, dezvoltarea neunitară a sistemului judiciar, lipsa de coeziune în cadrul profesiilor juridice sunt doar câteva dintre ele.

Preocupările noastre, la Ministerul Justiției, sunt în direcția creșterii ritmului digitalizării instanțelor, interconectării instituțiilor care au domenii de activitate care se intersectează, asigurării mijloacelor materiale și logistice pentru buna desfășurare a activității judiciare, precum și a coerenței legislației în domeniul justiției. Reforma sistemului judiciar nu mai poate aștepta! Citește mai mult

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.