Necesitatea sprijinirii Parchetului European – unul dintre subiectele abordate la întâlnirea dintre Gabriela Scutea și ambasadorul Franței în România

Necesitatea sprijinirii Parchetului European – unul dintre subiectele abordate la întâlnirea dintre Gabriela Scutea și ambasadorul Franței în România

Miercuri, 22 iulie 2020, Știri Juridice –

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, doamna Gabriela Scutea, a avut o întrevedere, la sediul instituției, cu Excelența Sa, doamna Michèle Ramis, ambasadorul Republicii Franceze în România.

La întâlnire au mai participat procurorul șef al Seviciului de cooperare internațională, relații internaționale și programe din cadrul PÎCCJ, doamna Nadina Spînu, și domnul Eric Millet, prim-consilier în cadrul Ambasadei Republicii Franceze în România.

În cursul întrevederii au fost abordate subiecte referitoare la domeniile prioritare ale colaborării, de interes comun pentru autoritățile române și franceze: combaterea traficului de persoane, în mod special a traficului de minori, precum și combaterea infracționalității de mediu, temele derivate din politicile Uniunii Europene în spaţiul de justiţie şi afaceri interne, în scopul dialogului de bune practici.

De asemenea, alte subiecte abordate au vizat cooperarea bilaterală dintre Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Parchetul General al Curții de Casație franceze și Parchetul Național Financiar francez, precum și necesitatea sprijinirii Parchetului European de către cele două state.

În cadrul discuțiilor au fost reliefate excelenta cooperare între autoritățile judiciare franceze și române, în special în materia cooperării judiciare internaționale, interesul de reflectare a principiilor statului de drept în activitatea judiciară, reforma justiției şi a codurilor penale, importanţa avansării îndeplinirii recomandărilor MCV.

La finalul întâlnirii, participanții au agreat derularea unor proiecte comune în domeniile bilaterale sau internaționale considerate prioritare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.