Şefii Jandarmeriei Române, audiaţi la DNA. Acuzaţii GRAVE şi prejudiciu estimat la peste 80.000 DE LEI

Şefii Jandarmeriei Române, audiaţi la DNA. Acuzaţii GRAVE şi prejudiciu estimat la peste 80.000 DE LEI

Joi, 24 septembrie 2020, România TV

Şeful Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu, şi foştii şefi, colonelul Ionuţ Cătălin Sindile şi generalul Constantin Florea, sunt așteptați la DNA.

Cei trei au fost puşi sub urmărire penală de DNA, fiind acuzaţi că ar fi încasat ilegal sute de ore suplimentare. Prejudiciul cauzat de aceştia s-ar ridica la peste 80.000 de lei, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul MAI.

În cazul şefului Jandarmeriei, Bogdan Enescu, prejudiciul se ridică la peste 40.000 de lei. Acesta şi-ar fi aprobat singur efectuarea şi plata a aproape 900 de ore suplimentare, fără acordul şefului ierarhic superior, adică al chestorului Bogdan Despescu. Cât despre Ionuţ Cătălin Sindile, acesta a fost plătit pentru “orele suplimentare” efectuate inclusiv în seara zilei de 10 august 2018, la mitingul Diasporei.

Demersul procurorilor anticorupţie vine în condiţiile în care, în iulie, Direcţia Generală de Audit Intern a Ministerului Afacerilor Interne a declanşat verificări la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (IGJR) şi, apoi, a sesizat DNA. Bogdan Enescu şi colegii săi de dosar au fost puşi sub urmărire penală pentru infracţiunea de uzurpare a funcţiei din Codul penal coroborate cu articolul 13 indice 2 din legea 78/2000 privind sancţionarea faptelor de corupţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.