SURSE: DNA va face recurs în casație în cazul Ioana Băsescu – Elena Udrea, cale extraordinară de atac după decizia Curții de Justiție UE legată de prescripție

SURSE: DNA va face recurs în casație în cazul Ioana Băsescu – Elena Udrea, cale extraordinară de atac după decizia Curții de Justiție UE legată de prescripție

Joi, 27 iulie 2023, G4 Media

Procurorii DNA vor face recurs în casație, o cale extraordinară de atac, după ce Înalta Curte a dat în 11 iulie un verdict definitiv de încetare a procesului penal ca urmare a aplicării deciziilor CCR privind prescripția, au declarat pentru G4Media surse jidiciare.

În acest caz, fiica fostului președinte al României, Ioana Băsescu, și favorita lui, Elena Udrea, au primit, în primă instanță, 5 ani, respectiv 8 ani de detenție cu executare pentru corupție.

Decizia fost luată după ce procurorii DNA au ajuns la concluzia că hotărârea CJUE – care permite magistraților români să nu țină cont de deciziile CCR și ÎCCJ privind prescripția și să nu mai închidă dosarele penale – se aplică și în cazurile de corupție, nu doar în cele de fraudă cu fonduri europene, evaziune și contrabandă.

G4Media a scris că în mediile juridice, opiniile sunt împărțite privind impactul deciziei CJUE. Unii magistrați consultați consideră că decizia CJUE se aplică strict în procesele de fraudă cu fonduri europene, evaziune fiscală și contrabandă din moment ce CJUE a analizat o sesizare a Curții de Apel Brașov într-un dosar care vizează aceste infracțiuni.

Citește mai mult pe site-ul G4 Media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.